Ravintola Food & Friends Club oli menestys!

”Ei haittaa vaikkei ravintolaan tulisi ketään, tää on jo nyt ollut niin kivaa!” Näin nuoret kokit totesivat kun lauantaiaamuna kävimme Prismassa ostamassa tuoretta patonkia ravintolaamme varten.

Ravintolapäivänä 21.11. avautui Leppävaarassa Food & Friends Club. Tarjolla oli kotiruokaa Lähi-Idästä ja ravintolan toteutuksesta vastasivat Espoossa asuvat alaikäiset turvapaikanhakijat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravintolapäivän ruokalista oli täysin nuorten käsialaa. Myös ruuan valmistus ja ravintolan koko asiakaspalvelu oli nuorten vastuulla. Tavoitteena oli valmistaa 200 ruoka-annosta, joten työt aloitettiin jo perjantaina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravintolassa työskenteli kaikkiaan 26 nuorta. Täysin itsenäisesti. Tekemisen riemua, vauhtia ja järjestelmällisyyttä oli suorastaan hämmentävää seurata. Kova meteli, puheensorinaa ja musiikki kovalla.

3891

3909

Ravintolan keittiömestari oli laatutietoisuudessaan tinkimätön. Salaattiin oli saatava suolakurkkua, jonka valmistusaineena ei ole sokeria. Jos ette ole huomanneet, niin lähes kaikki herkkukurkut sisältävät sokeria. Vihanneskuutiot piti leikata millilleen tietyn kokoisiksi. Myös aamulla ostetun patongin valinta suoritettiin huolella. Korkean laatutason kyllä huomasi ruuan maussa.

3899

3882

Annokset olivat reiluja ja hinnat maltillisia. Tämä ravintola ei tähdännyt voiton maksimointiin vaan tekemisen riemuun. Ja on tosi tärkeää, että nuoret kokevat onnistumisia ja tuntevat itsensä tarpeelliseksi. Se oli se syy, miksi ravintolapäivään osallistuimme. Vastaavia projekteja pitääkin kehitellä lisää.

3847

3918 (1)

Ravintola Food & Friends Club oli menestys. Asiakkaita riitti tasaisena virtana. Musiikki soi ja kaikilla tuntui olevan mukavaa. Vaikka hetkittäin oli hyvinkin täyttä mahtuivat kaikki asiakkaat istumaan. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja tehokasta. Ja enimmäkseen suomeksi. Nuoret uskalsivat rohkeasti puhua suomea ja päivän aikana varmasti kielitaito kehittyi hurjasti.

3938

Henkilökunta oli lopulta lähellä totaalista uupumusta;  työrupeama oli pitkä ja hauskuudessaankin raskas. Silti oli mukava kuulla kun ryhmäkotiin palatessaan nuori huikkasi ovelta ohjaajalleen: ”It was amazing!” Illalla ketään ei tarvinnut patistella nukkumaan.

 

Julkaistu ensimmäisen kerran 22.11.2015 https://kasikadessa.wordpress.com/

Teksti: Sari Veikkolainen, kuvat: Johanna Laine ja Sari Veikkolainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: