Viesti tuntemattomalle äidille

Terveisiä täältä Suomesta. Olet varmasti huolissasi lapsestasi, mutta nyt juuri ei ole mitään hätää. Hän nukkuu vierashuoneessamme. Turvassa ja lämpimässä.

Minäkin olen äiti ja minun lapseni ovat samanikäisiä kuin sinun lapsesi. Mutta toisin kuin siellä, minun lapseni saavat käydä koulua. Suomessa lasten on jopa pakko olla koulussa. Tiedän, että siellä kaukana asia on täysin päinvastoin, lapset eivät pääse kouluun vaikka vanhemmat niin haluaisivatkin.

Poikasi on siis paitsi turvassa, hän saa myös käydä koulua. Hänellä on tarpeeksi ravitsevaa ruokaa ja lämpimät vaatteet. Täällä on nimittäin talvella aika kylmä.

Lapsesi on turvapaikanhakija ja asuu ryhmäkodissa muiden samanikäisten nuorten kanssa. Hänellä on siellä ystäviä ja aikuisia, joiden ammattina on huolehtia poikasi ja muiden nuorten arkisista asioista. Hänellä on myös edustaja, aikuinen joka huolehtii poikasi edusta kun hän asioi Suomen viranomaisten kanssa.

Minä en ole kukaan edellä mainituista. Olen vain äiti, jonka sylissä ja sydämessä on tilaa.

Kukaan ei tiedä vielä varmasti mitä lapsellesi täällä tulevaisuudessa tapahtuu. Toivottavasti hänalaikäisenä saa jäädä Suomeen. Ja saa jatkaa opiskelua sekä aikanaan löytää työpaikan.

En voi vaikuttaa maamme viranomaisten päätöksiin, mutta voin luvata sinulle jotain. Lupaan sinulle, että poikasi ei ole Suomessa yksin. Hän voi tulla aina välillä meille kylään ja nukkumaan vierashuoneeseemme. Hän voi katsella perheemme kanssa elokuvia ja syödä kanssamme pizzaa.

Pidän hänelle puhuttelun jos hän alkaa polttaa tupakkaa tai lintsata koulusta. Käsken kylmällä säällä laittamaan hanskat käteen. Kysyn onko läksyt tehty. Kerron, että Suomessa on tärkeää opiskella ja nyt ihan ensin on tosi tärkeää oppia kunnolla suomea.

Kerron pojallesi, että hän on arvokas, ahkera ja taitava. Laitan aina välillä hänelle illalla viestin, jossa toivotan hyvää yötä.

Poikasi on vielä kovin nuori, mutta siitä huolimatta hän elää nyt itse omaa elämäänsä ja tekee itse omat ratkaisunsa. Se on valtava vastuu niin nuorelle.

Tiedän, että joskus itket ja olen varma, että olet jatkuvasti huolissasi. Lapsesi on täällä kaukana, liian kaukana. Maassa, jota et tunne ja josta ehkä et ole aiemmin kuullutkaan. Mutta hän ei ole täällä yksin. Täälläkin on äitejä. Olen poikasi tukena.

(julkaistu ensimmäisen kerran 30.12.2015 https://kasikadessa.wordpress.com/)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: