Miten sun aika riittää?

Mihin aika oikeastaan riittää? Aika riittää niihin asioihin, jotka ovat joko totaalisen pakollisia tai joita todella paljon itse haluaa tehdä. Kaikkeen ei aika riitä.

Minulla aika riittää töissäkäymiseen, riittävään nukkumiseen ja hetkittäin myös perheen kanssa oleiluun. Lisäksi perheen kilpaurheilevat teinit vaativat runsaasti huoltoa: pyykkäystä, ruokaa, roudausta ja vielä vähän lisää ruokaa. Välillä on myös itse urheiltava.

Jostain aikaa löytyy myös vapaaehtoistyöhön nuorten kanssa. Vaikka en haluaisi käyttää tuota sanaa kuin toisinaan.

Aikaa löytyy erityisesti silloin, kun tekee nuorten kanssa asioita, joita haluaisi tehdä muutenkin. Yhdessäolo ei ole erillinen saareke elämässä vaan osa elämää.

P1030189
Linturetkeen on hyvä löytää aikaa. Laajalahdella oli onneksi vielä niin vähän lintuja että minunkin osaamiseni riitti lähes kaikkien tunnistamiseen. Lintukirjan avustuksella.

Minulla ei riitä aikaa monimutkaisten ruokien laittamiseen, pyykin silittämiseen eikä juurikaan kodin siivoukseen. Autopesuun ei millään ehdi poiketa ja kirjatkin jäävät yleensä lukematta.

Sen sijaan on hyvä käyttää aikaa vaikka linturetkeen. Erityisesti jos kevät on tulleillaan ja koko viikko on kulunut sisätiloissa, työpaikalla on väsyttäviä, haastavia tilanteita ja kotona odottaisi lähinnä ikkunanpesua.

Olen onnellinen, sillä elämässäni on nuoria, jotka lyhyellä varoajalla ja ennakkoluulottomasti lähtivät kanssani ulkoilemaan ja tutkimaan alkukevään luontoa. He olivat tällä kertaa vapaaehtoistyössä. Tai oikeastaan tälläkin kertaa.

Minun aikani ei kulu heihin. Onneksi heillä on aikaa minulle.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: